top of page

Dansk SX-historie i nat


Det amerikanske mesterskab i Supercross blev sparket igang med et brag i nat i Anaheim, og det blev en aften, der blev præget af overraskelser - og så altså også en dansker på pletten, klar til at jagte drømmen.

(Husk ikke at scrolle for langt ned, hvis du ikke vil se resultaterne.)

250 West Class

Og imod traditionen, så starter vi altså i dagens anledning med den lille klasse. Og ikke med ham der vandt, men derimod ham der blev nummer 17. For han kom fra Danmark. Jep, en dansker i en AMA Supercross finale. Mathias Jørgensen - eller Matthew, som en amerikaner havde døbt ham - bragede nemlig ind imellem alle specialisterne, til det første AMA supercross i sit liv. Det startede med en god kvalifikation, så gode resultater i heatene, og med sædvanligt slidersind og jernvilje, kørte han sig i finalen igennem LCQ-heatet. Mathias Jørgensen kørte over stregen som nummer 17 i finalen, til hvad der må kaldes en suverænt blændende debut. Det gav desuden også 6 point på kontoen, og pludselig lever danskeren i mesterskabet. Kan han fortsætte stilen i næste weekend? Vi kan ikke se, hvorfor han ikke skulle! I toppen af listen var der også en lille overraskelse, da Colt Nichols endte med at tage sejren, foran Dylan Ferrandis og Shane McElrath.

Resultat, Anaheim1:

1. Colt Nichols - Yamaha

2. Dylan Ferrandis - Yamaha

3. Shane McElrath - KTM

4. RJ Hampshire - Honda

5. Adam Cianciarulo - Kawasaki

6. Garrett Marshbanks - Kawasaki

7. Jimmy Decotis - Suzuki

8. Jake Hayes - Yamaha

9. Chris Blose - Husqvarna

10. Jess Pettis - KTM

17. Mathias Jørgensen - KTM

450 Class

Og det var ikke kun i den lille klasse, at en blå kører leverede overraskelsen. I den store var det nemlig Justin Barcia, der vandt sin første finale i årevis. Det betød at han altså hensatte Ken Roczen og Eli Tomac til de efterfølgende to pladser. Dean Wilson kørte ind som nummer 4 - stadig som en perifær privateer, med fabriksdele i cyklen - og Cooper Webb kørte sin nye KTM ind som nummer 5. Den forsvarende mester, Jason Anderson, havde ikke en god aften, og sluttede som nummer 14. I det hele taget er 450-klassen tæt spækket med talent, og det skal blive yderst spændende at følge udviklingen i den.

Resultat, Anaheim 1:

1. Justin Barcia - Yamaha

2. Ken Roczen - Honda

3. Eli Tomac - Kawasaki

4. Dean Wilson - Husqvarna

5. Cooper Webb - KTM

6. Aaron Plessinger - Yamaha

7. Malcolm Stewart - Honda

8. Marvin Musquin - KTM

9. Chad Reed - Suzuki

10. Cole Seely - Honda

Alle resultater og samlet stilling her: https://results.amasupercross.com/

Foto: Jeff Miller

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page